Tavuk Kafesleri |
Kümes sistemi içinde amaca en çok hizmet eden eleman kafes sistemidir.EGE KAFES sisteminde kafes ebatları 600X580x500mm (50x60)ve 600x580x600mm (60x60)olarak imal edilmektedir. Kafes sisteminin iskeletini oluşturan bant yatağı ve bant yatağı rulosunun kullanılma sıklıkları teknik çizimlerde gösterilmektedir.
Tavuk kafesi arka başlık sistemiKümes konstrüksiyonunun en çok yük alan bölümü arka başlıklardır.Arka başlık 2,5mm galvaniz saçtan imal edilmektedir. Arka başlığın esas görevi kümes içinde biriken gübrelerin konveyöre taşınmasıdır.Ayrıca yem arabasının dönüş makarası ve yumurta bez bant dönüş makaraları da arka başlığın üzerinde bulunmaktadır. Gübre bantları her bir tam dönüş yaptıklarında arka başlık üzerinde bulunan gübre sıyırma aparatı ve sıyırıcı tavalar sayesinde üzerindeki katılaşmış gübreden arındırılmaktadır. Arka başlık sisteminde 2 katta tek motor ve aktarma sistemi ile gübre toplarına dönüş hareketi verilmektedir.
Tavuk kafesi ön başlık sistemiÖn başlık sistemi aynen arka başlık gibi 2,5mm galvaniz saçtan imal edilmektedir.Kümes içindeki görevi ,gübre bandının gerginliği ayarlamaktadır.Gübre bandında oluşabilecek herhangi bir tamirat için ön başlıktan bandın ayarlanması gerekmektedir. Ön başlık ayrıca yem araba motorunu taşıyan kümes elemanıdır.Ön başlık kolonları ile kümes ayakları arasına ilave kolonlar konulmaktadır, bu kolonların görevi bandın ilk takılmasında ve sağlıklı bir çalışma ortamını servis elemanlarına sunabilmektir. Kümes üzerindeki suluklara su gönderen rezervuar sistemleri ön başlığa monte edilirler.Rezervuar sistemleri tamamen ithal edilmekte olup sağlık açısından hijyenik malzemelerden üretilmektedir. Ön başlık üzerindeki gerdirme işleminde gerdirme tabancaları kullanılmaktadır.Bu tabancalar ½” dişliler ile bant üzerinde istenilen gerginliği sağlar iken ters makaralarda bantta oluşan gerdirme işlemine yardımcı olur.
Tavuk kafesi yumurta toplama sistemiYumurta toplama sırasında gerekli görülen akış hızını ayarlanabilmesi için yumurta toplama elektronik panosu içinde hız kontrol cihazları bulunmaktadır.Bu sayede bantlardan gelen yumurtanın akış hızı ayarlanabilmektedir. Yumurta toplama sırasında gerekli görülen akış hızını ayarlanabilmesi için yumurta toplama elektronik panosu içinde hız kontrol cihazları bulunmaktadır.Bu sayede bantlardan gelen yumurtanın akış hızı ayarlanabilmektedir. Yumurtaların konveyör üzerinden paketlenmesi sırasında kaçabilecek yumurtalar için konveyör sistemi sonuna fotoseller yerleştirilmiştir. Yumurta toplama ünitesi üzerindeki tüm aksanlar rulmanlar ile desteklenmiştir.
Tavuk kafesi yem dağıtma sistemiKafes sistemimizde günümüz ekonomik koşulları göz önüne alınarak tasarlanmış yem arabaları mevcuttur.EGE KAFES sistemi içinde bulunan yem kovaları montaj ve kullanım açısından oldukça basittir.Yem helezonlarına yerleştirilen sensörler sayesinde yem,kovalara yem silosundan otomatik olarak gelmekte ,istenilen seviyede kovalara doldurulabilmektedir. Ayrıca yem arabaları istenilen sıklıklarda otomatik olarak kümeste yemleme yapabilmektedir.Yem arabaları 5 katlı kümeslere kadar 4 tekerlek ,6,7,8 katlı kümeslerde ise mafsallı olarak 8 tekerlekli olarak imal edilmiştir. Yem kovaları için dizayn edilen yem dağıtma aparatları yem zayiatlarını %25 ‘lere varan oranlarda önlemektedir.Yıllık tüketim oranlarında büyük ekonomik kazanç sağlayan bu aparat sayesinde ,hayvanın yem tüketimi kontrol altına alınmaktadır.Yem aparatı 4 kademeli olarak çalışır ve hayvanın yemi yemlik dışına atmasını ve yemleme sırasında bıraktığı salyalı yemin tekrar karıştırarak zayi olmasını engeller.
|